Over ons

IMG_2954Het hart van Unidos de Amsterdam is de percussiegroep van meer dan 40 nationale en internationale spelers. In 1995 is deze groep opgericht door Alberto de Souza in navolging van de Escolas de Samba uit Rio de Janeiro in Brazilië. Alberto is geboren en getogen in het hart van Rio. Hij is opgegroeid met de kleurrijke en muzikale cultuur van samba en carnaval. Zijn aanvankelijk kleine groep in Amsterdam is uitgegroeid tot een organisatie die grote en rijke carnavalsshows presenteert.

Tweemaal werd Unidos Europees sambakampioen en won de groep het Carnaval van Aalborg in Denemarken. Unidos de Amsterdam speelt vaak samen met haar vaste groep èchte exotische Braziliaanse danseressen, dansers en acrobaten; samen vormen zij tevens de ‘Samba-school’. De dansers en danseressen zijn uitgedost in originele, schitterende kostuums van het carnaval van Rio de Janeiro, de grootste en meest uitbundige carnavalsparade van de wereld. Zo maakt Unidos de Amsterdam van elke presentatie en show een bijzondere belevenis.

carnavaldenmarkgroup

Braziliaans Carnaval

Het Carnaval in Rio de Janeiro is een gigantisch (wereldberoemd)  cultureel volksevenement. Vier dagen lang ligt het dagelijkse  en economische leven stil. Er wordt muziek luid muziek gemaakt, geflirt, gedanst, gedanst en gedanst. Er vinden verhitte discussies plaats over welke sambaschool de prestigieuze kampioen van het carnaval wordt tijdens de, over twee nachten verspreide, indrukwekkende parades.

Het Braziliaanse carnaval is een groot democratisch feest waarbij de klasseverschillen verdwijnen en de armen de identiteit aannemen van rijken en beroemdheden.
Vier dagen en nachten lang vervangt de Folia (gekte en plezier) van het carnaval de harde werkelijkheid van het leven. Dagelijkse zorgen worden vergeten en iedereen mag zich verliezen in zijn eigen fantasiewereld.

Samba School

Het Carnaval van Rio de Janeiro is het absolute hoogtepunt van het jaar voor iedere Braziliaan. Iedereen volgt nauwgezet de prestaties van de grote Sambascholen tijdens de optochten in de Sambodrome. Deze scholen, Escolas de Samba, hebben dezelfde status als grote voetbalclubs. Maar de sambascholen drijven vooral op de passie en inzet van de eenvoudige Carioca (inwoner van Rio de Janeiro).

Het hele jaar wordt op de sambaschool door deze carioca’s gezongen of gedanst (deelname aan de kostuumgroepen), genaaid (kostuums) of gebouwd (kostuums en praalwagens), percussie gespeeld ( in de Bateria ) en de strakke organisatie ondersteund.  Het uiteindelijke indrukwekkende resultaat getoond in een onvergetelijke parade !

UNIDOS drijft op de passie van enthousiaste Nederlanders, Brazilianen en andere nationaliteiten onder de bezielende leiding van Alberto.

nightflighttorio_web

Reacties zijn gesloten.