Percussie

Traditioneel vormt de bateria of slagwerkgroep het kloppend hart van de Escola de Samba en daarmee misschien wel van de gehele Braziliaanse samenleving. De slagwerkers brengen de onmisbare ritmische klanken tot leven op ieder moment van ontspanning of festiviteit.

Hij (of zij!) heeft een uitgebreide groep slagwerkinstrumenten tot zijn beschikking. Iedere groep instrumenten heeft een duidelijke structurele functie in de ritmische percussiemuziek.

De enthousiaste slagwerkgroep van Unidos staat bekend om haar gedrevenheid en strakke manier van spelen met als grote voorbeeld de beroemde Braziliaanse slagwerkgroepen. Dit onder de bezielende leiding van de Braziliaanse percussionist Alberto de Souza.

Instrumenten

HPIM0171Unidos de Amsterdam speelt op instrumenten die ook door de traditionele bateria’s (slagwerkgroepen) van de sambascholen bij het carnaval van Rio de Janeiro worden gebruikt. De belangrijkste zijn:
– Surdo
– Caixa
– Repinique
– Tamborim
– Cuica
– Agogo
– Chocalho

Met deze instrumenten verzorgen professionele percussionisten en de slagwerkers van Unidos de Amsterdam de swingende basis van elke show.

Repertoire

Unidos de Amsterdam speelt een keur aan Braziliaanse muziekstijlen. Samba natuurlijk, het ritme van het carnaval van Rio de Janeiro. Maar ook samba-reggae, afro, baiao, timbalada en Braziliaanse funk.

Deze ritmen zijn door Alberto de Souza in verrassende arrangementen gevat waardoor Unidos beschikt over een uniek repertoire.

Regelmatig wordt Unidos de Amsterdam versterkt met zangers en muzikanten en zorgen zij samen voor spectaculaire Braziliaanse percussie, muziek- en dansfeesten.

Reacties zijn gesloten.